Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Május 08. 23:31, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

2011. május 6-án és 7-én...

Rendőrkapitányság Celldömölk

2011. május 6.

Egy devecseri lakos telefonon tett bejelentést a Rendőrkapitányságra, hogy a 8-as főút jánosházi vasúti átjáró előtt közlekedési baleset történt, egy gépkocsi egy másikat az útról leszorított, majd tovább hajtott. Megállapítást nyert, hogy egy ajkai lakos személygépkocsival közlekedett Körmend irányából Veszprém felé. A türjei elágazónál az előtte haladó kocsisor előzésébe kezdett, amikor a sorból egy másik személygépkocsi kivágott elé. Hogy az ütközést elkerülje balra rántotta a kormányt, amelynek következtében a menetirány szerinti bal oldali vízelvezető árokba hajtott, a másik gépkocsi megállás nélkül tovább hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, az esetet okozó gépjármű felkutatására tett intézkedés eredményre nem vezetett.

Egy celldömölki lakos telefonon tett bejelentést, hogy a Sági utca egyik házában édesanyját az élettársa megverte. Megállapítást nyert, hogy a celldömölki nő és élettársa, egy jászladányi lakos a közös udvarukban szóváltásba keveredett egymással, melynek során a nő a férfit egy szánkótalppal fejbe vágta. Ezt követően a férfi a nőt a lakásba bekergette, ahol ököllel többször megütötte. A nőt a mentők a Celldömölki Kórházba szállították, ahol megállapítást nyert, hogy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A férfi a rendőrök kiérkezéséig a helyszínről eltávozott. A hatóság a helyszíni szemlét megtartotta, mindkét személy ellen garázdaság miatt büntető feljelentést tettek.

Rendőrkapitányság Sárvár

2011. május 6.

Egy rábapatyi lakos bejelentette, hogy a szántóföldjére ismeretlenek nagy mennyiségű hulladékot hordtak ki. Megállapítást nyert, hogy az ismeretlen személy a Rábasömjén külterületén levő mezőgazdasági területre egy 70 x 20 méter nagyságú területen, kb. egy méter magasan lótrágyából, építési törmelékből és háztartási hulladékból álló szemetet helyezett el. Az ügyben "Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése" miatt büntetőeljárás kezdeményezve.

A járőr Sárváron, a Nádasdy úton igazoltatott egy helyi lakost, aki a tulajdonában lévő kerékpáron ülve közlekedett. Fenti személy igazoltatására azért került sor, mivel kerékpárjával az út közepén bizonytalanul, imbolyogva közlekedett. Az intézkedés során a kerékpáros leheletén alkoholszag érződött, ezért vele szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

2011. május 7.

A kora hajnali órákban ajárőr Sárváron, az Alkotmány utcában igazoltatott egy sárvári lakost, aki segédmotor kerékpárjával közlekedett. A személy igazoltatására azért került sor, mivel imbolyogva, bizonytalanul közlekedett és a szolgálati gépjármű láttán gyorsan leszállt a segédmotor kerékpárról. Az igazoltatás során az intézkedés alá vont személy leheletén alkoholszag érződött, ezért vele szemben típusú alkoholszondát alkalmaztak, amely 0,22 mg/l értéket mutatott. A személy -M- kategóriára érvényes vezetői engedélye a helyszínen elvételre került. Az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

A késő délutáni órákban érkezett a bejelentés a Rendőrkapitányságra, hogy a 84-es számú főútvonal Sárvárt elkerülő szakaszán közlekedési baleset történt. Ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú lakóbusszal közlekedett a 84-es számú főútvonalon, Rábapaty felől Sümeg irányába. Haladása során az előtte, vele azonos irányban haladó jármű előzésébe kezdett, ezért áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol vele szemben közlekedett egy soproni lakos az általa vezetett személygépkocsival. A személygépkocsi vezetője a lakóbusszal történő ütközés elkerülése végett fékezett, melynek során járműve hátuljának ütközött a mögötte, vele azonos irányban haladó bonyhádi lakos, az általa vezetett személygépkocsival. Az ismeretlen rendszámú és típusú lakóbusz a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A baleset során, a gépkocsikban tartózkodó 2-2 személy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.