Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 19. 07:06, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Rengeteg szabálytalansággal találkoztak a rendőrök kiemelt ellenőrzésükön

Rengeteg szabálytalansággal találkoztak a rendőrök kiemelt ellenőrzésükön

Összesen 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzése során - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint február 10. és február 16. között Magyarország közútjain 2881 tehergépkocsit és 291 autóbuszt ellenőriztek.

Azonnali közlekedési korlátozást hat nehéz tehergépkocsi, valamint egy autóbusz esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 77 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 157 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 79 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat alkalommal merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 56 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 194 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt nyolc, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 12, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt tíz alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül tizenkilencen nem használták a biztonsági övet, illetve tízen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet - áll a rendőrségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére