Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 25. 22:02, szombat | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Soros ülés és közmeghallgatás a városházán

Soros ülés és közmeghallgatás a városházán

Soros ülését tartotta városunk képviselőtestülete 2012. február 22-én délután. A folyó ügyek megtárgyalása mellett 16 órától közmeghallgatásra várták a lakosságot Celldömölk 2012. évi pénzügyi tervezetével kapcsolatosan.

A képviselőtestületi ülés elején Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt a két ülés között történtekről. Egy-egy képviselői köszönetnyilvánítás és hozzászólás után a testület rátért a napirendi pontok megtárgyalására, melyek között szó esett a Kemenesaljai Egyesített Kórház Intaházai Telephelyének átadásáról, önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díjáról, valamint számos kérelemről.

Czupor Attila, az egyházi iskola igazgatója és Kirner Antal Zoltán plébános közös kéréssel fordult a testülethez, miszerint egy osztály elhelyezését nem tudják megoldani, ebben kérik a város segítségét. A témához Söptei Józsefné alpolgármester, valamint több képviselő is hozzászólt, végül úgy döntött a testület, hogy eleget tesz az igazgatói kérésnek.

Farkas Gábor jegyző két dologról tájékoztatta a jelenlévőket. Elsőként az intézményi térítési díjak módosításáról, valamint egy törvényi módosítás miatt a bölcsődei gondozási díj bevezetéséről kellett döntenie a testületnek. Az önkormányzati határozat szerint tehát 2012. március 1-től a térítési díjak a következőképpen alakulnak: az óvodai egész napos étkezés bruttó 376 Ft, az általános iskolás egész napos bruttó 414 Ft, középiskolai ebéd 297 Ft-ba kerülnek egy napra. A bölcsődei gondozási díj napi 125 Ft lesz, erre jön az étkezés, mely 357 Ft, így összesen napi 482 Ft-ba kerül majd a bölcsődei ellátás.

Hosszasan vitatták a képviselők a megújult Szentháromság térre tervezett pavilonok ügyét, majd döntöttek egyéb folyó ügyekről. A képviselőtestületi ülés 16 órakor közmeghallgatással folytatódott, melynek témája a város 2012. évi pénzügyi tervezete volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt