Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 13. 18:37, vasárnap | Helyi
Forrás: http://cellituzoltok.cellkabel.hu

Srácok, ilyen lehet a pokol... - ismét bevetésen a celli lánglovagok

Srácok, ilyen lehet a pokol... - ismét bevetésen a celli lánglovagok

Szombat délután pokolbéli körülmények várták tűzoltóinkat Egeralján.

2012. május 12-én nem sokkal 14 óra után riasztotta a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság ügyeletét az új katasztrófavédelmi pajzs rendszer, hogy Egeralján ég a szeméttelep. A kapott jelzésre az egyes szer indult meg 6 fővel.

A jelzés alapján nem számítottak tűzoltóinkösszetett esetre, azonban kiderült, hogy az égő szemét egy 10-15 m mély bányatelep alján, és oldalán van. Az oltást nehezítette az is, hogy a vízsugarakat nem lehetett közvetlenül a tűzre irányítani, a meredek, negatív szögű partoldalon beékelődött égő tűzfészkekre. A bánya - füsttel kevésbé telített - oldalán kétlánglovag mentőkötél, és mászóöv segítségével légzőkészülékben ereszkedett lea mélybe. A nekik lejuttatott, általuk kezelt erős vízsugár már rövid idő alatt megszüntette a lánggal égést.

Hosszadalmasabbnak bizonyultak azonban az utómunkálatok, amelyekkel meg kellet akadályozni a tűz visszagyulladását. Nem volt a külterületen tűzcsap, avízszállítóként használt tartalék szer, amely 6000l oltóvizet képes szállítani, ingajáratban hordta az oltóanyagot. A nehéz körülményeket, és hosszadalmas felszámolást jól jellemzi, hogy az oltás során közel 40 m3 víz kerültfelhasználásra.

A helyszín érdekessége, a nehéz körülmények, ésahatalmas tűz látványa (a mélységből feltörő magas lángok, a katlanszerű égő bánya)ihlette a címben is említett megjegyzésre az egyik oltásban résztvevő tűzoltót: "Srácok, ilyen lehet a pokol."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára