Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 13. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Stagnáló magyar gazdaságot vár idén az IMF

Stagnáló magyar gazdaságot vár idén az IMF

A Nemzetközi Valutaalap szerint idén lényegében stagnálni fog a magyar gazdaság – ezt mondta Iryna Ivaschenko, az IMF budapesti képviseletének vezetője a Hungarian Business Leaders Forum által szervezett konferencián. Mint mondta, az IMF szakértői nemcsak most, hanem közép- és hosszú távon is aggódnak a magyar növekedés miatt, mert annak hiánya ördögi kört teremthet, ami a GDP-arányos adósságszintre is hatással van.

Az IMF magyarországi képviselője kiemelte: a kockázati megítélés és a likviditási helyzet jelentős nemzetközi javulása ellenére továbbra is volatilis a világpiaci környezet. Arra is figyelmeztet, hogy az olyan kis, nyitott országok, mint Magyarország, amelynek évről évre jelentős finanszírozási szükséglete van, ki vannak téve a befektetői hangulatban bekövetkező hirtelen változásoknak.

Ugyenezen a konferencián Cséfalvay Zoltán azt mondta, a pénzügyi stabilitásra és reformokra épül a magyar gazdaságpolitika, amely megteremti az egészséges növekedés alapjait. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára közölte, a stabilitási lépések és a reformok lehetővé teszik, hogy Magyarország visszatérjen a 90-es évek sikeres 'sztorijához', a kicsi nyitott, exportorientált gazdasághoz. Ennek jelei már most is látszanak, hiszen Magyarország a 9. helyre került az Ernst & Young legújabb globalizációs-index rangsorában. Cséfalvay Zoltán kiemelte, hogy az adósság tavaly óta csökkenő pályára került, az államháztartás hiánya 3 százalék alá csökkent, és az uniós szabály szerint 2,7 százalék lehet. Hozzátette: nem lesz választási költségvetés 2014-ben sem, mert 'az elért 3 százalék alatti hiányt ez a kormány a jövőben is meg fogja őrizni '.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk