Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 01. 09:56, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Súlyos műszaki és higiéniai hiányosságok miatt bezárattak egy főváros sütőüzemet

Súlyos műszaki és higiéniai hiányosságok miatt bezárattak egy főváros sütőüzemet

Súlyos műszaki és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy budapesti finom pékáru és cukrászati termék előállító üzem, a Berliner Kft. működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

- közölte a Nébih az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a hatósági szakemberek a helyszíni ellenőrzés során összesen 14 tételt, több mint 580 kilogramm élelmiszert (alapanyagokat, félkész- és késztermékeket) vontak ki a forgalomból azok lejárt minőségmegőrzési ideje és nyomon követhetetlensége, valamint az üzemben tapasztalt műszaki és higiéniai hiányosságok miatt. Emellett a Nébih még forgalomban lévő késztermékek visszahívását is elrendelte.

Kiemelték, hogy a sütőüzem nem felelt meg a legalapvetőbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek, többek között az üzem technológiai helyiségei súlyosan szennyezettek volt, mennyezetét és falait penész borította, a takarítást pedig az üzemi tevékenységhez nem illő tárgyak nehezítették.

Problémát jelentett az is, hogy a pékségben nem volt megoldott a különböző higiéniai megítélésű élelmiszerek elkülönített tárolása sem, valamint a dolgozók a tészta bekeveréséhez egy erősen szennyezett építőipari fúrógépet használtak, a készáru bevonása pedig egy takaríthatatlan kartonlapon történt. A cukrászatban a kazán meghibásodása miatt a mosogatáshoz nem volt meleg folyóvíz sem, illetve mindkét üzemrész kézmosóinál hiányoztak a higiénikus kézfertőtlenítéshez szükséges eszközök.

A Nébih az ellenőrzés során feltárta, hogy az üzem nem vezetett nyomonkövetési dokumentációt az előállított termékekről, ezért adódtak jelöletlenségből adódó nyomonkövetési hiányosságok is.

A hivatal közleménye szerint az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van, az üzem - ismételt hatósági ellenőrzést követően - már újra kezdhette a tevékenységét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.