Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 13. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerelmes? Nézegessen lajhárt!

Szerelmes? Nézegessen lajhárt!

Bálint napján és az azt követő három napon különleges kedvezményt kínál az Állatkert a szerelmespároknak. Kettő helyett csak egy jegyet kell váltaniuk ahhoz, hogy meglátogassák a városligeti intézményt, összetartozásukat pedig - hatósági igazolvány híján - csókkal kell bizonyítaniuk a bejáratnál. Az érdeklődők most nemrég született kisállatokat, például lajhárkölyköt vagy Mhorr-gazella borjút is láthatnak.

Bálint-nap alkalmából különleges kedvezményt kínál a szerelmeseknek a Fővárosi Állat- és Növénykert. Február 14-től 17-ig, azaz a csütörtökre eső Bálint-naptól egészen vasárnapig a szerelmespároknak kettő helyett csak egy jegyet kell váltaniuk a belépéshez. Mivel szerelmespárok számára a hatóságok semmiféle igazolványt nem állítanak ki, a kedvezményre való jogosultságot a párok úgy tudják igazolni, ha a belépéskor megcsókolják egymást.

A kedvezmény más kedvezményekkel csak akkor vonható össze, ha az a pár mindkét tagjának jár. Tehát, ha normális körülmények között mindketten egyforma jegyet váltanának, akkor a négy napon át tartó Bálint-napi kedvezmény 50 %-os megtakarítást jelent a pároknak. Ha azonban a kedvezményes jegy (például diákjegy) váltására csak az egyikük lenne jogosult, akkor a párnak egy darab teljes árú (felnőtt) jegyet kell váltania, ami persze így is igen jelentős kedvezményt jelent.

Az Állatkertben egyébként rengeteg látnivaló várja a szerelmeseket, és persze minden más látogatót is. Nagy terjedelmű, fedett és fűtött bemutatóterek, mint a Varázshegy, a Szavanna komplexum vagy a Pálmaház, illetve sok-sok nemrég született kisállat, köztük a lajhárkölyök és a Mhorr-gazella borjú.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.