Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Szeptember 28. 07:53, szerda | Belföld
Forrás: mti

Szigorított ellenőrzés a határokon a fővárosi robbantás miatt

Szigorított ellenőrzés a határokon a fővárosi robbantás miatt

A szigorított ellenőrzés során a rendőrség \"kockázatelemzés alapján\" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és gépjárműveiket robbanóanyagok után kutatva

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd délután az MTI megkeresésére.

Az ORFK közleménye szerint a főváros VI. kerületében, a Teréz körút 2-4. előtt szombat este történtek miatt elrendelt szigorított ellenőrzés során a rendőrség a határátkelőhelyeken "kockázatelemzés alapján" vizsgálja az utasoknál lévő tárgyakat és az általuk használt gépjárműveket azért, hogy megállapítsa, nincs-e náluk robbanóanyag.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy a szakmai protokollnak megfelelően elrendelte a robbanóanyagra, robbanószerre vonatkozóan a szigorított ellenőrzést a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a közúti határátkelőhelyeken, és elrendelte valamennyi nemzetközi személyszállító vonat rendőri ellenőrzését és kísérését.

A főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsebesült.

A rendőrség közölte: a feltételezett elkövető egy körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli férfi, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.