Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Február 01. 07:34, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szlovák-magyar drogkereskedő csoportot számoltak fel

Szlovák-magyar drogkereskedő csoportot számoltak fel

Szlovákiában és Magyarországon droggal kereskedő csoportot számolt fel szerdán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - tájékoztatta péntek reggel a rendőrség az MTI-t.

Az NNI a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve január 30-án felszámolt egy Magyarország és Szlovákia területén kábítószerrel kereskedő csoportot – írták. Az összehangolt akcióban a magyar rendőrök Esztergomban elfogták a 45 éves N. Csabát, aki a hazai értékesítést irányította. Lakásában - az előzetes szakértői vélemény szerint - egykilónyi marihuánát, valamint ecstasyt foglaltak le, egy telephelyen pedig húszdekányi marihuánát, egy légpuskát, egy 0,22-es kaliberű puskát és lőszereket találtak.

Az NNI a 45 éves budapesti H. Péter lakásán csaknem fél kiló marihuánát talált, amelyet nagy valószínűséggel N. Csabától vásárolt.



A budapesti férfit kábítószer birtoklás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, N. Csabát pedig kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A szlovák hatóságok négy embert fogtak el, egyebek mellett kétkilónyi marihuánát és ecstasyt foglaltak le, és felszámoltak egy professzionálisan felszerelt kannabiszültetvényt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.