Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. November 15. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Átadták a felújított Vörösmarty utcai óvodát Celldömölkön

Átadták a felújított Vörösmarty utcai óvodát Celldömölkön

Fehér László polgármester a legutóbbi celldömölki képviselő-testületi ülésen jelentette be, hogy véget ér a Vörösmarty utcai (tag)óvoda felújítása; hétfőn megvolt az átadó is.


Két, különböző célokra elnyerhető sikeres pályázat - és a kellő önkormányzati önrész - járult hozzá ahhoz, hogy sikeresen megvalósulhatott a celldömölki Városi Óvoda Vörösmarty utcai tagóvodájának teljes felújítása.

A gyerekek (hat csoport, százötven gyerek) júliusban költöztek át az átmenetileg üresen álló József Attila utcai iskolaépületbe, hogy aztán a munkák befejeztével a múlt héten újra elfoglalhassák megszokott, de jelentősen megújított környezetüket.

Ahogy Gasztonyiné Fódi Zita, a Városi Óvoda vezetője hangsúlyozta: a kiköltözés mindenestül nagyjából egy hónapig tartott a bútorok visszaszállítását viszont egy héttel ezelőtt egyetlen nap alatt megoldották: hathatós szülői segítséggel.

A beruházás egy részét az óvodák fejlesztésére épület felújításra kiírt pályázat tette lehetővé, itt 60 millió forintot nyert az óvoda (az önkormányzat), a szükséges önerő valamivel kevesebb mint 6 millió 700 ezer forintot tesz ki.

A másik nyertes - kifejezetten épületenergiai fejlesztésekre kiírt - pályázat 28 millió forintot hozott; 9 millió 300 ezer forintos önrésszel. Az elnyert összegeket tehát a Vörösmarty utcai óvodaépület teljes felújítására fordították; a felújítás magában foglalja az akadálymentesítést, az energiatakarékos energia-felhasználás feltételeinek megteremtését, a vizesblokkok, a víz-, csatorna- és elektromos hálózat korszerűsítését, új tornaszoba kialakítását, a burkolatok cseréjét.

Hétfő délelőtt polgármesteri, óvodavezetői köszöntővel, a gyerekek műsorával - és egyházi áldással - hivatalosan és ünnepélyesen átadták rendeltetésének a Vörösmarty utcai tagóvodát, ahol (ahogy a Városi Óvoda másik két intézményében is) az "anyai szívvel és óvónői ésszel" bíró szakemberek figyelme mellett "érzelmi biztonságot nyújtó, családias légkör" uralkodik, amely megteremti annak lehetőségét, hogy a három-hétéves gyerekek különös tekintettel a hátrányos szociális háttérrel rendelkezőkre közösségi és egyéni igényeiknek megfelelő nevelést kapjanak, "testileg, lelkileg egészségen fejlődjenek", és egyre nagyobb érdeklődést tanúsítsanak az őket körülvevő világ iránt. Mindehhez megvan a korszerű környezet is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe