Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Március 25. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Támadás és jogos védelem – jogász válaszol

Támadás és jogos védelem – jogász válaszol

Milyen jogi lépésre számíthat, aki másik embert véd meg? Elévül-e az ügy? Válaszol az onlinejogsebesz.hu szakértője! Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
Tisztelt ügyvéd úr/nő! A kérdésem az lenne, hogy a földön fekszik egy ember és ezt az embert fejen rúgdosa egy másik ember én meg mert, féltem, hogy komolyabb baja lehet a földönfekvőnek egy üveg poharat dobtam a támadó felé /megjegyzem mindenkiben volt alkohol/ de sajnos az az arcán csattant szét! Milyen jogi lépésekre számíthatok? Barátom volt a földön fekvő ember ha megkeres a rendőrség köteles vagyok-e megnevezni? Van-e elévülési ideje? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Ebben az esetben, büntetőeljárás indul Önnel szemben, jogos védelmi helyzetre kell hivatkozni, mondván, hogy a barátját akarta megvédeni. Javasolnám azonban, hogy még a rendőrségi kihallgatás előtt konzultáljon egy ügyvéddel, vagy pedig a rendőrségtől kérje egy védő kirendelését, ügyvéd nélkül ne tegyen vallomást. Elévülésre nem érdemes játszani, azt ugyanis számos eljárási cselekmény megszakíthatja.

A kérdésre nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Váczi Péter ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;