Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Augusztus 27. 15:37, szerda | Helyi
Forrás: (X)

Több, mint 80 millió forintos fejlesztés egy meggyeskovácsi telephelyen

Több, mint 80 millió forintos fejlesztés egy meggyeskovácsi telephelyen

A Polgár Lakatos és Gumiipari Kft.1999. óta van jelen a gumiipar területén, fő tevékenysége egyéb gumitermék gyártása.

A Kft. Vasváron illetve Meggyeskovácsiban van jelen tevékenységével, vasvári telephelyen lakatosipari- és gumiipari tevékenységet folytatnak mind hazai-, mind export piacra. A vállalat termékeit saját előállítású termékként is értékesíti, azonban nem elhanyagolható a bérmunka keretén belül legyártott termékek aránya sem. A Kft. a megalakulása óta eltelt időszakban folyamatosan növelte munkavállalóinak számát, fejlesztéseket hajtott végre az eredményesség javítása és az árbevétel fokozatos növelése érdekében.

Többek között ezért is kapott támogatást a Sághegy LEADER Egyesület Helyi bíráló Bizottságánál az a projektötlet, mely a további fejlesztéseket kívánt pályázat útján megvalósítani a Kft-nél.

A Kft. termelése jelenleg 1600 és 350 m2 alapterületű csarnokokban történik (lakatos,- és gumiipar), a rendelkezésre álló technológiák között megtalálható az összes, e tevékenységhez szükséges gép. A lakatosipari tevékenység keretén belül járműülések gyártása (bérmunka és saját termelés egyaránt), mozdonyvezető ülések gyártása a MÁV Zrt. és Gysev Zrt. részére (saját gyártás), továbbá export piacra haszongépjármű ülések készítése (saját és bérmunka) zajlik. A gumiipari termékek közül gázipari berendezések tömítő alkatrészeinek készítése, továbbá fizioterápiás elektródák előállítása valósul meg.

A beruházás megvalósításával a Polgár Kft. célja az volt, hogy a Meggyeskovácsiban található bérelt telephely fejlesztése megtörténjen. A beszerezni kívánt eszközökkel az eddig is végzett gumiipari tevékenység fejlesztése törtét meg. Mind a DRAW EP 300-, mind a DRAW EP 600 típusú hidraulikus vulkanizáló présgépek a vállalkozás fejlődését, növekedését szolgálják. A megvalósított műszaki-technológiai fejlesztés a várakozások szerint hozzájárul ahhoz, hogy a Kft. szolgáltatási körét szélesíteni tudja, új partnerségek kialakítását hozza létre, hozzájárulva ezzel a hazai gazdaság élénkítéséhez.
A marketing tevékenység a vállalkozás széles körű megismertetését szolgálja, mely szintén hozzájárul az ügyfélkör kiterjesztéséhez is, a piaci megjelenés, versenyképesség őrzéséhez.

Fent bemutatott közvetett és közvetlen célok egyúttal hozzájárulnak a LEADER HACS által megfogalmazott célkitűzések eléréséhez: a gazdasági recesszió a vállalkozások működését lassította. A beruházás megvalósításával az eszközökkel gyártott termékek értékesítésére új partnerségek kialakítása után kerül sor, mely hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, továbbá a meggyeskovácsi telephelyen végzett tevékenység a település felzárkózásához, élénkítéséhez is segítséget nyújt. A beruházás hozzájárul a vállalkozói színvonal emelkedéséhez, biztosítja a munkavállalók életszínvonalának stabilitását, emelkedését. A térségi potenciál erősítéséhez, mint gazdaságfejlesztési cél megvalósításához is hozzájárul a projekt, hiszen Meggyeskovácsi településen eddig kevés vállalkozás volt jelen.

A fejlesztés a LEADER jogcímen belül, a Helyi vállalkozások és termelők versenyképességének növelése intézkedés, valamint a Térség gazdasági potenciál erősítése, fiatalok és helyi vállalkozások bevonása a gazdaságfejlesztésbe célkitűzés keretein belül valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.