Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Szeptember 21. 08:42, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Többszörös gyilkosággal vádolnak egy hajléktalan férfit

Többszörös gyilkosággal vádolnak egy hajléktalan férfit

Többszörös gyilkosággal, életveszélyes bántalmazással és súlyos testi sértéssel vádolnak egy hajléktalan férfit - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádirat szerint a 46 éves férfi 2017 novemberében puszta kézzel ölte meg szállásadóját egy VIII. kerületi lakásban. A vádlott tavaly májusban, egy XIII. kerületi, használaton kívüli épületben egy késsel kioltotta egy másik ismerőse életét is. Több mint hússzor szúrta meg a férfit azért, hogy áldozata értékeit - sportcipőjét és ezüst nyakláncát - megszerezze.

Ugyanabban a XIII. kerületi épületben, szintén 2020 nyarán a vádlott késsel egy harmadik férfit is életveszélyesen megsebesített.

A vád szerint a férfi 2020 nyarán egy XIII. kerületi áruház előtt ököllel súlyosan bántalmazott egy másik hajléktalan férfit, aki ennek következtében többszörös arc-, illetve állcsont törést szenvedett.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint súlyos testi sértés miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottra tényleges életfogytiglan fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.