Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 03. 08:47, kedd | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Triplázott a magyar bajnok - Köszöntés a testületi ülésen

Triplázott a magyar bajnok - Köszöntés a testületi ülésen

A zsinórban harmadszor magyar bajnoki címet szerzett asztalitenisz-csapatot köszöntötte a polgármester, őket ünnepelték a támogatók, akik lám, jó lóra tettek a pingponggal.

Amint az köztudott: a CVSE-Swietelsky-Wawelka férfi asztalitenisz-csapata az idén százszázalékos teljesítménnyel végzett az Extra-liga élén, ami egyúttal azt is jelenti, hogy zsinórban harmadszor szerezte meg a magyar bajnoki címet. A bajnokcsapat Fazekas Péter (aki ráadásul egyéni bajnoki címet is szerzett), Kriston Dániel, Szita Márton; Klampár Tibor, Obráz István edzők ünneplésével kezdődött meg a legutóbbi testületi ülés. Nemcsak a politikusok, hanem a csapatot támogató és más celli cégek is ünnepelték a győzteseket. Fehér László polgármester - akinek egyébként is személyes szívügye az asztalitenisz - kiemelte: reméli, a csapat a továbbiakban is élvezheti a gazdasági szféra támogatását, az elért eredmények azt mutatják, minden okuk megvan a bizalomra. Fehér László megjegyezte: Kriston Dániel távozik, viszont a csapatnak külföldről sikerült játékost igazolnia a felnőtt válogatott Nagy Krisztián személyében, aki az előző szezont Németországban töltötte.

A bajnokcsapat köszöntése után dr. Palkó Andrea r.alezredes, rendőrségi főtanácsos, megbízott kapitányság-vezető számolt be a testületnek a város közbiztonsági helyzetéről a 2011-es tapasztalatok alapján, dr. Tiborcz János megyei rendőr-főkapitány jelenlétében, aki aztán szintén válaszolt a képviselők kérdéseire. Eloszlatta például azt a felmerült félreértést, miszerint esetleg megszűnhet a celli kapitányság. Nem a kapitányság szűnik meg, hanem az ügyeleti rend változik: a helyi ügyeleteket megyei központ váltja föl, ami a rendőrfőkapitány reményei szerint megkönnyíti a járőrök mozgatását. A celldömölki rendőrkapitánysághoz 30 település tartozik, a közbiztonsági helyzet összében-egészében jónak mondható. Ezzel együtt a megbízott városi rendőrkapitány a célok között jelölte meg az előző években keletkezett létszámhiány feltöltésének szorgalmazását, az állományt megtartó képesség fokozását. Ahogy fontosnak tartja a köztéri kamerák beszerzését is: a pályáztatás folyamatban van, pozitív elbírálás esetén lesz idő a bekamerázás helyszíneiről dönteni.

A testület ezenkívül többek között megtárgyalta a múlt évi (általános és középiskolás) kompetenciamérés eredményeiről szóló beszámolót, elfogadta a város környezetvédelmi programját és hulladékgazdálkodási tervét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt