Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 14. 12:23, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Trump szerint Boris Johnson győzelme előrevetíti a 2020-as amerikai választás eredményét is

Trump szerint Boris Johnson győzelme előrevetíti a 2020-as amerikai választás eredményét is

Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is

- jelentette ki Donald Trump amerikai elnök újságíróknak pénteken a Fehér Házban, amikor fogadta Mario Abdo Benitez paraguayi elnököt.

"Gratulálni szeretnék Boris Johnsonnak a fantasztikus győzelméhez" - fogalmazott az Ovális Irodában az amerikai elnök. Majd leszögezte: "azt hiszem, ez talán előrejelzi azt, hogy mi fog történni jövőre a mi országunkban is".

Donald Trump korábban a Twitteren már gratulált Johnsonnak - ahogyan fogalmazott - "nagyszerű győzelméhez". Bejegyzésben azt is kiemelte, hogy "az Egyesült Államok és Nagy-Britannia most, a Brexit után szabadon megkötheti az új kereskedelmi megállapodást ". Az elnök azon meggyőződésének adott hangot, hogy az egyezmény sokkal nagyobb és jövedelmezőbb lehet, mint az Európai Unióval megköthető bármely megállapodás. "Bravó, Boris!" - írta Trump.

Boris Johnsonhoz címzett üdvözlő üzenetében pénteken az amerikai külügyminisztérium szintén megerősítette, hogy elkötelezett a Brexit után megkötendő kereskedelmi megállapodás mellett. Morgan Ortagus, amerikai külügyi szóvivő újságíróknak kijelentette: az Egyesült Királysággal kötendő szabadkereskedelmi megállapodás aláírásával Washington erőteljes gazdasági kapcsolatokat akar Londonnal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.