Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Március 30. 13:19, vasárnap | Helyi
Forrás: (X)

Tűz és katasztrófavédelmi fejlesztés a Jánosházi Ö.T.E-nél

Tűz és katasztrófavédelmi fejlesztés a Jánosházi Ö.T.E-nél

A pályázat útján beszerzett sátrat egy „bevetés nélküli” délutánon avatja fel a település apraja-nagyja

2013 novemberében kapott zöld utat a Sághegy LEADER Egyesületnél az a projekt, mely keretein belül Jánosháza város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete egy alumínium sátorcsarnok megvásárlására lett jogosult.

Az Egyesület 1878 óta áll a település, és a környék szolgálatára, tagjainak száma jelenleg 16 fő. Legfontosabb feladataink a tűzoltási és kárelhárítási feladatok megvalósítása, valamint a működési terület társadalmi életében való aktív részvétel. Az Egyesület segíti Jánosháza és a társult községek önkormányzatai jogszabályokban meghatározott tűzmegelőzési feladatait, a jogszabályokban, kötelezően alkalmazandó szabványokban és hatósági előírásokban foglalt tűzvédelmi követelmények érvényesülését, különös tekintettel a tűzoltás alapvető feltételeit biztosító szabványokra. Már számos esetben segítettek a vészhelyzetek és a katasztrófák elhárításában, többek között a nyári bozóttüzek, vagy a téli hóhelyzet okozta problémák megoldásában.

A 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások jogcím keretében összességében 9 389 944 Ft támogatást ítélt meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a Sághegy LEADER Egyesület közreműködésével a Jánosházi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

A pályázat útján beszerzett sátor fontos tűz és katasztrófavédelmi szempontból, hiszen Jánosháza város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete a város, és emellett 10 település tűz és katasztrófavédelmében vesz részt. Az időjárás, természeti és ipari katasztrófák elsődleges alapfeltétele a lakosság biztonságos helyen való elhelyezése, melyre ez a sátor kiválóan alkalmas. Bármiféle hirtelen bekövetkezett katasztrófa esetén a sátor rövid időn belül az adott helyszínre szállítható és felállítható. Ezzel az eszközbeszerzéssel kívánja az Egyesület a település, illetve a környező településeken élők biztonságérzetét növelni.

A rendezvényt, mely szintén ugyanazon pályázati forrásból valósul meg 2014. június 1-én tartják az ifjú városban, ahol Rosta István, a Tűzoltó Egyesület elnöke, valamint Keresztes István, a város polgármestere köszönti a megjelenteket. A programot tűzoltó bemutató, tájfutó verseny, „Lánglovag – iskola”, vetélkedők, kézműves foglalkozások, aszfaltrajz – verseny, ugrálóvár és bábelőadás teszi színesebbé. A rendezvény végén a megjelenteket egy közös uzsonnára várják a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe