Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 14. 08:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Új fuvarozási útvonal létesül Wels, Bécs és Budapest között

Új fuvarozási útvonal létesül Wels, Bécs és Budapest között

Wels, Bécs és Budapest között létesít új vasúti szállítási kapcsolatot az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) teherfuvarozással foglalkozó csoportja (ÖBB RCG) - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a Wels-Bécs-Budapest fuvarozási útvonal egyben Európa három fontos intermodális csomópontját köti össze; így ezáltal növekedhet a vasúti forgalom, nő a legfontosabb szállítási útvonalak kihasználtsága; megrövidülnek a szállítási idők, és tervezhetőbbé válik a szállítás is.

Az új szolgáltatás nemcsak Ausztriát és Magyarországot kapcsolja össze, hanem az egész észak-európai régiót összeköti Délkelet-Európával, valamint Törökország ázsiai részével is.

A welsi, a bécsi és a budapesti intermodális terminálok között a tervek szerint heti három közvetlen fuvart indítanak; a szállítmányok útját közvetlenül lehet majd kiválasztani a németországi kombinált fuvarozással foglalkozó vállalat (Frankfurt Kombiverkehr KG) és az osztrák vasút teherfuvarozási csoportjának (ÖBB RCG) hálózatai felé.

Ausztria legnagyobb állami vasúttársaságának, az Osztrák Szövetségi Vasutaknak (ÖBB) teherfuvarozással foglalkozó csoportja (ÖBB RCG) Európa egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltatójának számít; 8500 alkalmazottat foglalkoztat; a csoport éves bevétele 2,3 milliárd euró, vagyis több mint hétszázmilliárd forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.