Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. Április 19. 11:44, kedd | Helyi
Forrás: SziSzi Fotó: Gyuricza Imre

Új gépjármű állt Celldömölk tűzbiztonságának szolgálatába

Új gépjármű állt Celldömölk tűzbiztonságának szolgálatába

Szombat délután a Tulipán Fesztivál keretein belül került sor városunk új tűzoltó gépjárművének ünnepélyes átadására.

Tűzoltó ünnepségre került sor szombat délután a Kemenesaljai Művelődési Központ előtti téren. Az ünnepség apropóját azt biztosította, hogy idén tavasszal városunk tűzoltósága egy új magasból mentő, kosaras-létrás gépjárművel gazdagodott. A járművet tűzoltóságunk technikai fejlesztése, a város tűzvédelmének erősítése céljából az önkormányzat biztosította, tulajdonosa az önkormányzati tűzoltóság. Az új gépjármű legfőbb funkciója a város tűzvédelme a középmagas épületek, a helyi üzemek, gyárak tűzoltási feladatainak ellátása, valamint a veszélyes fák, tetők, kémények és nehezen megközelíthető helyeken a műszaki mentések végrehajtása.

Az új szer beszerzésével a város tulajdonába egy olyan jármű került, amely képes a helyben jelentkező feladatokat saját igény szerint bármikor végrehajtani, a szakemberek nincsenek ráutalva más város, vagy külső vállalkozás hasonló funkciójú járművére. Az önálló gondoskodás egyben korszakváltó beruházás is, mivel a város és a helyi tűzoltóság járműparkjában ilyen eszköz még soha nem volt. A létrás, kosaras magasból mentő jármű képes 30 méternél is magasabban lévő munkafolyamatok ellátására, ezen kívül személymentésre is hordágyon magas épületből, valamint magasban vízsugár alkalmazására, hűtésre, jégről, folyóból, tóból mentésre, ezen kívül kisebb patakon, folyón való átkelés alkalmával hídként is alkalmazható - tudtuk meg Kocsis Péter tűzoltó parancsnoktól.

A gépjármű átadása alkalmából szervezett rendezvényen Fehér László, városunk polgármestere mondott ünnepi beszédet, majd átadta a jármű kulcsait Kocsis Péter tűzoltóparancsnoknak. A városvezető ezután Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredessel együtt átvágta a nemzeti színű szalagot, ezzel jelképesen átadta a járművet a köz szolgálatára. Az érdeklődők az ünnepség után ki is próbálhatták az új járművet, a bátrabbak mintegy 30 méter magasból tekinthettek le a téren összegyűlt tömegre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.