Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Január 31. 19:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Szöveg és kép: Cságoly Szilvia

Új vezetőség a Celldömölki Polgárőrség élén

Új vezetőség a Celldömölki Polgárőrség élén

A héten tisztújításra került sor a Celldömölki Polgárőr Egyesület rendkívüli közgyűlésen.

Az újonnan kinevezett elnököt, Nagy Krisztiánt, egyedüli jelöltként választotta meg a szervezet. Az elnökség további tagjait, Ferenczi Zoltán elnökhelyettest, illetve Kovács Benjamin titkárt hasonlatosan az elnökhöz, teljes létszámban támogatták a jelenlévők.

- Először is engedd meg, hogy gratuláljak a megválasztásodhoz! Kinevezésed nem történt váratlanul, hiszen Lacza Péter korábbi elnök betegsége alatt már volt lehetőséged kipróbálni magad vezetőként.

- Nagyon köszönöm a kedvességed, az újonnan megválasztott elnökség többi tagja nevében is! A munkám során az elmúlt 16 évből 14-et közép-, és felső vezetőként töltöttem a gazdasági szférában, így egy szervezet vezetése és az emberek irányítása, motiválása kézenfekvő számomra. Nyilván, a polgárőrség intézményéhez nem hasonlítható egy nemzetközi cég, ezért újdonság az addig ismeretlen törvényi háttér és a speciális szabályok voltak. Péterrel 2015 elején rengeteget beszélgettünk, és többször jelezte, hogy abba szeretné már hagyni, hogy a családjára, és az egészségére koncentrálhasson. Bennem több, mint méltó utódot látott, így történhetett, hogy sajnálatos betegsége alatt a rendezvényeken és a járőrözésekkor engem tett meg nem hivatalos helyettesének az egyesület alelnöke helyett.

- A városban élők már találkozhattak veled az elmúlt évben különböző eseményeken, rendezvényeken, de sokunk számára nagyrészt ismeretlen voltál. Hogyan, és legfőképpen miért éppen Celldömölk?

- A felmenőim, a család Celldömölkhöz kötődik. A középkorú és az idősebb korosztály számára biztosan ismerősen cseng nagypapám, Simon Lajos neve, aki ugyan sárvári születésű, de a Köcski Állami Gazdaságot követően a Sági TSZ gépesítési művezetője lett hosszú éveken át. Sajnos ’75-ben elhunyt, csak fotókról ismerhetem, de nagymamám szerint tőle örököltem az eszem és a kitartásom. Sokak számára ismerős lehet még családunkból –a teljesség igénye nélkül- Celldömölk város egykori jegyzője, Baranyai Attiláné Piroska, vagy a jelenleg is aktív Sebestyén Katalin, aki a lottózó melletti bankban dolgozik; vagy a már sajnos elhunyt, szintén polgárőr, Molnár Pál.
Szüleim mindketten celldömölki születésűek. Anno édesapámra igényt tartott az Országos Rendőr-főkapitányság (majd később a BRFK) a honvédségi karrierje után, ezért szüleim Pestre költöztek, ahol világra jöttem. Nem csak sűrűn jártam Celldömölkre gyerekként, hanem konkrétan az Eötvösben koptattam a padot kereken 3 évig, majd a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban másfelet, mielőtt visszaköltöztünk Budapestre, ahol érettségi után egyetemre mentem, és dolgozni kezdtem. Mondhatjuk, itt nőttem fel a Ság hegy vonzáskörzetében, a legszebb emlékeim ide kötnek, így nem volt kérdés, hogy egyszer visszatérek.

- Kanyarodjunk vissza a január 26-i közgyűléshez. Zökkenőmentesen zajlott a tisztújítás?

- A közgyűlés új elnököt, elnökhelyettest, és titkárt választott. 3 pozíció, 3 jelölt. Ellenjelöltek nem voltak, és egyikünk sem kapott ’nem’ voksot, a szavazás pillanatok alatt lezajlott. Ez -gondolom- sok mindent elárul. A tisztújításon kívül tárgyaltunk még számos egyéb témakört, de ezekről csak érintőlegesen beszélhetek, mivel nem nyilvános ülést tartottunk.

- Azt hiszem, jogosan merül fel bennem a kérdés: most hogyan tovább? A város lakói látványos változásokra számíthatnak a Polgárőrség tevékenységével kapcsolatban?

- Azt mindenki látja, hisz nyílt titok, hogy az elmúlt 25 évben a helyi polgárőrség nem sokat fejlődött, és a hírneve sem túl fényes. Ezen gyökeresen változtatni fogok. A konkrét hiányosságok, problémák és gyanúk tételes felsorolása helyett azok mielőbbi megoldására törekszem. Első körben át kell vennem minden fellelhető eszközt és dokumentumot a korábbi vezetéstől, ami nem lesz egyszerű, de legalább hosszadalmas. A jelenlegi állapotot teljes körűen felül fogom vizsgálni: a működést, a gazdálkodást, az eszközeinket, és természetesen a tagságot, hogy legyen egy stabil kiindulási alap, amit követhet a fejlesztés, toborzás. Stabil alap nélkül ugyanis a legtöbb ház előbb-utóbb összedől.

- Az azonnali változások mellett gondolom, vannak olyan terveid is, melyek megvalósítása hosszabb időt vesz igénybe. Beavatnád olvasóinkat a Celldömölki Polgárőrség általad elképzelt jövőképébe?

- Kora tavasszal, amint kilátunk a hozzávetőlegesen 2 köbméter papírhalmaz mögül, tervezek egy nyilvános lakossági fórumot, ahol ismertetem az addig elvégzett munkát, majd bemutatom az újjáalakult szervezetet, és megosztom a város, illetve a környező települések lakóival a konkrét terveimet. Addig is mindenkit kérek, legyen türelemmel, mert csodák bizony vannak, de a kötelező papírmunka az első.

- Hol tájékozódhatnak az érdeklődők az Egyesület tevékenységéről?

- Személyesen bárkit szívesen meghallgatok, és örömmel válaszolok a feltett kérdéseire. Ezen felül tavaly augusztusban elindítottam az egyesület internetes blogját és közösségi oldalát is. Írásainkat naponta átlagban 800 fő olvassa, szerte az országban. Kiemelt hírek esetén nem ritka a 10.000 főt meghaladó olvasói létszám sem. A baráti hangnemű, közvetlen stílusú internetes oldalunk a http://www.cellipolgaror.blog.hu, ahonnan könnyedén, bárki, egyetlen kattintással átnavigálhat a közösségi oldalunkra is.

- Köszönöm a beszélgetést, a vezetőség munkájához sok sikert és kitartást kívánok!

- Nagyon köszönöm a lehetőséget, a jövőben is várom szíves megkeresésed!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás