Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 28. 11:08, kedd | Kék hírek
Forrás: police.hu

Újabb unokázós csalókat fogtak a rendőrök

Újabb unokázós csalókat fogtak a rendőrök

Elfogott az érdi, a monori és a dunakeszi rendőrség közösen egy nőt és egy férfit, akik csalás bűntett elkövetésével gyanúsíthatók.

A nyomozás adatai szerint a 25 éves nő és a 36 éves férfi eddig ismeretlen tettestársa május 23-án 17 órakor egy idős nőt vezetékes telefonon felhívott, magát a sértett fiának kiadva. A férfi arra hivatkozott, hogy balesetet szenvedett és pénzt kért.

Az idős nő elhitte, hogy a hívó fél a hozzátartozója és beleegyezett a kért összeg átadásába. Ezt követően Sz. Regina és L. Béla május 23-án 19 óra körül megjelent a sértett százhalombattai lakóhelyén, ahol a 25 éves nő a kicsalt több százezer forint készpénzt átvette. A rendőrök ekkor fogták el őket.

A budapesti lakosokat a rendőrök előállították az Érdi Rendőrkapitányságra és – őrizetbe vételük mellett – csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására, amelyet május 26-án az illetékes bíróság elrendelt.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Címkék: csaló, elfogás, unokázós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.