Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 11. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Újravizsgálják Los Angelesben a volt kollégáira vadászó exrendőr ügyét

Újravizsgálják Los Angelesben a volt kollégáira vadászó exrendőr ügyét

A Los Angeles-i rendőrség újból megvizsgálja annak a férfinak az ügyét, aki elbocsátásának állítólagos igazságtalanságára hivatkozva kezdett "nem hagyományos és aszimmetrikus háborúba" volt kollégái és családtagjaik ellen - közölte internetes oldalán a CNN amerikai hírtelevízió.

Charlie Beck Los Angeles-i rendőrfőnök szombaton kiadott közleményében rámutatott: az intézkedést nem azért hozta, hogy a több ember meggyilkolásával vádolt Christopher Jordan Dornert megnyugtassa.
"Ezt nem azért teszem, hogy megnyugtassam a gyilkost. Azért teszem, hogy biztosítsam a közvéleményt: a rendőrség minden cselekedete nyilvános és tisztességes" - tette hozzá Beck, aki elrendelte, hogy hogy vizsgálják meg újra a Dorner eltávolításához vezető bizonyítékokat, és hallgassák ki újból az összes tanút.
A 33 éves Dorner február eleje óta egy rendőrrel, valamint egy volt kollégájának két hozzátartozójával végzett, s további két rendőrt pedig megsebesített.
Dorner, aki ellen kiterjedt hajtóvadászat folyik Kaliforniában, arra hivatkozva indított "háborút" volt kollégái ellen, hogy 2009-ben rasszista indokból távolították el a rendőrségtől, és más eszköze nem maradt becsületének visszaszerzésére. A férfit azért bocsátották el a rendőrségtől, mert bizonyítást nyert, hogy hamis tanúvallomást tett. Azóta több ízben is eredménytelenül próbálkozott visszakerülni a testületbe.
"Úgy érzem, szükség van rá, hogy nyilvánosan vizsgáljuk meg Dornernek az elbocsátására vonatkozó állításait" - hangzott Beck rendőrfőnök kommünikéje.
Dorner után a Los Angeles-i rendőrség a hét végén nagy erőkkel folytatta a hajtóvadászatot a behavazott dél-kaliforniai San Bernardino-hegységben, de a férfit a mexikói határ mentén és Nevadában is keresik.

Címkék: USA-bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).