Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 22. 16:38, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Uniós forrásból fejlesztik a celldömölki közösségi közlekedést

Uniós forrásból fejlesztik a celldömölki közösségi közlekedést

Több mint 200 millió forint uniós forrás felhasználásával, az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében elnyert pályázati támogatásból fejlesztik a közösségi közlekedést Celldömölkön.

A részleteket is tartalmazó támogatási szerződést október 22-én, kedden írták alá a helyi városházán.

A 2014 nyaráig megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően egyszerre újul meg a celldömölki vasútállomás utascsarnoka és az előtte lévő autóbuszállomás: a jegypénztárak egy helyre kerülnek, a Volán celldömölki forgalmi irodája a vasútállomás területére költözik, a peronokon és a várócsarnokban pedig új, valós idejű vasúti és közúti járatinformációkat közlő elektronikus utastájékoztató rendszert helyeznek üzembe.
A felújítással együtt jár az akadálymentesítés is, a mozgáskorlátozottak számára is könnyebben megközelíthetővé válik a magasperon, az autóbuszállomáson pedig új fel- és leszálló szigeteket építenek; a taxiállomás környéke is új burkolatot kap, és mozgássérült-parkolókat is kialakítanak.
A város önkormányzata a projekt részeként a pályaudvarhoz vezető Kossuth Lajos utca és Budai Nagy Antal utca burkolatát és járdáit újíttatja fel, mindkét oldalon parkolósávokat és kerékpárutat alakítanak ki, valamint új burkolatot kap a Dózsa György és a Rákóczi Ferenc utca találkozásánál lévő terület is, ahol szintén lesznek új parkolók.
A projektnek része az is, hogy a celldömölki kistérséghez tartozó Boba, Kemenesmihályfa, Nagysimonyi, Nemeskocs és Ostffyasszonyfa községekben a vasútállomás közelében új kerékpártárolókat létesítenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.