Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Június 16. 18:09, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Végigénekelte torokműtétjét egy énekesnő, hogy megmentse a hangját

Végigénekelte torokműtétjét egy énekesnő, hogy megmentse a hangját

Végigénekelte torokműtétjét egy hivatásos énekesnő, hogy a hangját megmentse, mivel az ilyen operációk a hangszálsérülés kockázatával járnak.

Alama Kante guineai származású, Franciaországban élő énekesnőnek a torokdaganatát kellett eltávolítani. Párizsi műtétje során helyi érzéstelenítést és fájdalom ellen hipnózist is kapott.
Aggódott, hogy elveszítheti a hangját, ezért sebésze javaslatára végigénekelte a műtétet, hogy az orvos a kockázatos helyeken tudhassa, nem érinti az érzékeny területet - tudósított a BBC.
A műtétet Giles Dhonneur, a Henri Mondor kórház aneszteziológiai és intenzív ellátási osztályának vezetője áprilisban végezte a műtétet, ám csak hétvégén tartott sajtótájékoztatót róla. Az operáció közben készült videót is lejátszotta: a sebész műtött, Kante énekelt közben.
A torokdaganatot általában teljes érzéstelenítés mellett távolítják el, először történt, hogy e nélkül kellett dolgozni - mondta Dhonneur.
"Teljesen ébren a fájdalom elviselhetetlen. Csak a hipnózis segít kibírni. Kante a hipnotizőr szavait hallgatva transzba került, hosszú útra indult, egészen Afrikába. Aztán énekelni kezdett, elbűvölő volt" - mesélte az orvos a Le Figaro francia napilapnak.
A műtét után tökéletesen felépült énekes is jelen volt a sajtótájékoztatón. Elmondta: azt kérte az operáció előtt, hogy hadd utazzon.
"Hagytam, hadd vezessenek. Olyan volt, mintha nem is a műtőben, hanem távol, Afrikában lettem volna" - emlékezett vissza.
Dhonneur hozzátette: Kante a műtét végén elhallgatott, és mindenki visszatartott lélegzettel várta, hogy megszólaljon, a jelenlévők nagy megkönnyebbülésére.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:53, csütörtök | Bulvár

Rádióhullámokkal működő fegyverrendszert fejleszt a brit kormány

Rádióhullámokkal működő védelmi fegyverrendszer fejlesztéséről számolt be csütörtökön a brit kormány.

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.