Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 26. 10:19, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Verekedés miatt lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak

Verekedés miatt lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak

Lemondott szerb parlamenti mandátumáról Nenad Canak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke, miután beismerte, hogy bántalmazott egy férfit, amiért molesztálta az unokahúgát - jelentette szerdán az újvidéki magyar sajtó.

A Magyar Szó és a VajdaságMa hírportál is beszámolt Nenad Canak sajtótájékoztatójáról, amelyen a politikus közölte, hogy a parlament nem vette védelmébe a minapi újvidéki incidens kapcsán, ezért lemond képviselői mandátumáról.
Canak szerint egy ittas férfi egy újvidéki étteremben unokahúga jelenlétében sértegette őt, a lányt pedig "fogdosta, mint egy utolsó prostituáltat". A politikus elismerte, hogy családja becsületét védelmezve megverte a férfit. Az illető emberölési kísérlet címén tett bűnvádi feljelentést Canak ellen.
A politikus elmondta azt is, hogy a mindennapos halálos fenyegetések miatt már két éve kérte, hogy a belügyminisztérium adjon mellé testőröket, de ez nem történt meg. Szavai szerint sem a rendőrség, sem az ügyészség nem hallgatta meg az incidenssel kapcsolatban.
A szókimondó stílusáról ismert Nenad Canak a Milosevic-uralom idején határozott ellenzéki fellépésével tett szert tekintélyre. Pártja, a regionális alapon szerveződő LSV a vajdasági autonómia helyreállítását tűzte zászlajára, és a Demokrata Párttal, illetve a Vajdasági Magyar Szövetséggel együtt van hatalmon a tartományban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.