Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Március 01. 09:04, péntek | Helyi
Forrás: Soltis Lajos Színház

VI. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó - Felhívás!

VI. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó - Felhívás!

A celldömölki Soltis Lajos Színház Művelődés Egyesület 2013. április 5-7. között rendezi meg a kétévente esedékes, színházunk emblematikus rendezvényének számító, idén VI. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozót.

A helyszín a mi kis Kamaraszínházunk, és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár terei. Tervezünk külső helyszínekre is produkciókat, több környékbeli település is szívesen fogadna előadást.

Előadások nevezhetők téma, idő és műfaji megkötöttség nélkül, de a szokásosnál is alacsonyabb támogatások miatt előnyben részesülnek a monodrámák, és a kisebb létszámú csoportok. Mint szervezők, túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot a kiválasztásra. Mindenképp előnyt jelent a produkcióról készült felvétel vagy online megtekinthető videótrailer.

Amit nyújtani tudunk a fellépőknek, az a neves zsűri (az egyeztetések még nem zárultak le), a szokásos jó hangulat, étkezés és szállás.

A zsűri által legjobbnak talált előadás illetve férfi- és női szereplő díjakban és készpénzjutalomban részesülnek – tragikus körülmények között meghalt társaink emlékére a legjobb előadás Soltis Lajos díjban, a legjobb női szereplő Figer Szabina díjban és a legjobb férfi szereplő Kurucz László díjban.

Mivel két idei fesztiválunkra a szokásosnál is alacsonyabb támogatást kaptunk, kénytelenek vagyunk hozzájárulásotokat kérni a költségekhez, 1000 forint/fő részvételi díj formájában. A határon túli fellépők esetében ettől a hozzájárulástól a jelentősen nagyobb útköltség miatt eltekintünk.

Nevezés elfogadásának feltétele:

- pontosan kitöltött, határidőre leadott jelentkezési lap
- plakát
- szereposztás
- 1-2 kép

Nevezési határidő: 2013. március 14. csütörtök

A részvételi díj helyben fizethető.


További információk kérhetők:

B. Péter Páltól a b.peter.pal.soltis@gmail.com címen vagy a 06-20-422-17-37 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt