Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 30. 15:03, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vihar - A lakosság segítségét kéri a kárelhárításban Vác polgármestere

Vihar - A lakosság segítségét kéri a kárelhárításban Vác polgármestere

Több millió forintos kárt okozott Vácott a városra vasárnap este lecsapó vihar, mely telibe találta egy háromnapos szabadtéri rendezvény befejező programjaira összegyűlt hatalmas tömeget; négy ember megsérült, egyikük súlyosan - közölte hivatalos honlapján az önkormányzat. A károk helyreállításához a lakosság segítségét kérik.

Kedd reggel 9 órára a polgármesteri hivatal elé várják - takarító eszközökkel együtt - azokat a lakosokat, akik szívesen segítenének a várost ért károk helyreállításában - olvasható a vac. hu hétfői felhívásában.
Fördős Attila polgármester beszámolója szerint vasárnap este nyolc óra után pár perccel lett egyértelmű mindenki számára, hogy a vihar mégis eléri a várost (az előrejelzések alapján ez korábban nem volt bizonyos), így - ahogyan a délután során több alkalommal tették - a Váci Világi Vigalom minden helyszínén ismertették a várható fejleményeket és azokat a lehetőségeket, amelyek rendelkezésre állnak a helyszínek elhagyására - idézte a polgármester szavait a vac.hu.
Mint írták, nyolc óra után tíz perccel Fördős Attila utasítást adott arra, hogy minden programot azonnal állítsanak le, ennek ellenére a vár alatti nagyszínpadon erre csak percek múlva, ismételt felszólításra került sor.
A vihar következtében négy sérültet kellett ellátni a helyi Jávorszky Ödön kórházban, közülük egy szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérülést - áll a kiadott közleményben, mely kitér arra is, hogy az anyagi kár jelentős, több millió forintra tehető.
Fördős Attila a város honlapján tudatta a lakossággal, hogy a károk bejelentését a megfelelő biztosítótársaságoknál kell jelezni, ám ha ebben valaki elakad, forduljon tanácsért a polgármesteri hivatalhoz. Az orkán erejű szél akkor is nagy károkat okozott volna, ha nem éppen a város legnagyobb rendezvényét éri, hiszen nemcsak a vigalmi helyszíneken, hanem Vác több pontján is súlyos helyzet állt elő - vélekedett a polgármester.

Címkék: Időjárás-vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során