Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. December 30. 19:29, péntek | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

A 2011-es év vasi legjobbjai: Pars Krisztián, Csillag Tünde, Németh Zsolt és a CVSE

A 2011-es év vasi legjobbjai: Pars Krisztián, Csillag Tünde, Németh Zsolt és a CVSE

A Vas Népe 38. alkalommal köszöntötte a megye legjobb sportolóit. A 2011-es esztendő abszolút legjobbjának járó vándorserleget Pars Krisztián kalapácsvető kapta.


Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően a megyeháza volt a helyszíne a Vas Népe díjátadó ünnepségének. Előbb Halmágyi Miklós, lapunk főszerkesztője köszöntötte a meghívott sikeres sportolókat, edzőket és a nehéz gazdasági helyzet ellenére is a rendezvényünk mellett kitartó támogatókat. Majd házigazdaként Kovács Ferenc kapott szót. A Vas Megyei Közgyűlés elnöke arról az eredmények méltatása mellett arról is beszélt, hogy a jövőben a megyei önkormányzatok kiemelt feladata lesz a sporttal való foglalkozás.

A díjátadó ünnepség levezetésével kapcsolatos hagyományainkat sem szakítottuk meg: a televíziós szerkesztő, tudósító Németh Zsolt és a januárban induló Frisss FM szerkesztőségvezetője, M. Horváth Nóra volt a ceremóniamester, a főrendező és szervező pedig a rendezvény kitalálója, életben tartója, lapunk volt sportrovatvezetője, Bodor Ferenc.

Németh Pál mesteredző örökségeként - idén már harmadszor - külön értékelte a héttagú kuratórium az olimpiai, illetve nem olimpia sportágak képviselőit. Az olimpiai sportágakat űzők közül a kuratórium idén is csupán egy női sportolót talált érdemesnek a díjazásra: ezúttal is a tornász Csillag Tündét, aki idén talajon bejutott az Európa-bajnokság fináléjába, ahol nyolcadik lett.

Ahogy általában mindig, a férfi sportolók között bőségesebb a kínálat. Az olimpiai kategóriában a világbajnoki ezüstérmes, világranglistavezető kalapácsvető, Pars Krisztián nyert. A második és harmadik helyezett között viszont nem tett különbséget a grémium, ugyanis mindkét birkózó, Hatos Gábor és Ligeti Dániel is Eb-bronzérmet szerzett és tagja volt a csapat vb-n hetedik helyezett magyar együttesnek. A nem olimpiai sportágak képviselői közül kimagaslott a kick-boxos Dancsó Zoltán egyedülálló teljesítménye: sorozatban hatodszor is világbajnoki címet szerzett a light-contact szabályrendszerben.

A három díjazott csapat közül a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka magyar bajnok, Szuperliga-harmadik asztaliteniszezői vitték el a pálmát a bajnoki bronzérmes Fortress-Körmend férfi kosárlabdacsapatát sorolta a második, a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes Viktória-Trend Optika FC női labdarúgócsapatát pedig a harmadik helyre a kuratórium.

A nemzetközi sikereket elért utánpótláskorú versenyzők közül négyen részesültek elismerésben: a junior vb- és Eb-ötödik birkózó, Csercsics Richárd, a junior Európa-bajnok ökölvívó, Hámori Ádám, az EYOF-on ötödik tornász, Jelencsics Dorina és a kick-boxos Verhás Olivér, aki semi-contact Eb-bronzérmet szerzett a kadett korosztályban.

Nagy sikerek nincsenek az edzők áldozatos munkája nélkül. Az olimpiai sportágakban Németh Zsolt, a Dobó SE és Pars Krisztián edzője kapta a legeredményesebb edzőnek járó - az édesapjáról, Németh Pálról elnevezett - díjat. A Haladás VSE birkózóinak edzője, Veréb István végzett a második, a celli asztaliteniszezők mestere, Klampár Tibor pedig a harmadik helyen. A nem olimpiai sportágak kategóriájában Koszogovits Mihály lett a legjobb edző. Egy különdíjat is odaítélt a kuratórium az elmúlt sikeres szezon után az edzői munkától búcsúzó Markó Edinának.

A díjátadó ünnepség finise is a hagyományokhoz igazodott: Halmágyi Miklós főszerkesztő átadta a Vas Népe vándorserlegét az abszolút legjobbnak választott sportolónak - ezúttal Pars Krisztiánnak. A Rádió Szombathely különdíját Pálfalvi Gábor ügyvezető hozta el az év felfedezettjének, Kovács Istvánnak, a Haladás 19 éves NB I-es labdarúgójának.

TÓTH GÉZA ÉS A HAT ARANY EMLÉKÉRE

A díjátadó első részében egy évfordulóra emlékeztünk. Október 21-én volt 45 éve, hogy Berlinben, a súlyemelő világ-és Európa-bajnokságon hatszor játszották a magyar himnuszt Tóth Géza tiszteletére. Sajnos a neves sportember már nem lehetett jelen emlékének gyászszünettel adóztunk. Az emlékplakettet két lánya vette át Halmágyi Miklós főszerkesztőtől. Ágnes, aki a tokiói olimpiáról ezüstéremmel hazaérkező édesapja hatalmas ünneplését már átélhette. És Orsolya, aki névnapi ajándékként kapta a hat berlini aranyérmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben