Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 15. 08:03, szerda | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Műfüves pályát avatott Mészöly Kálmán Celldömölkön

Műfüves pályát avatott Mészöly Kálmán Celldömölkön

Labdarúgó mérkőzésekkel és avatóbeszédekkel adták át a sportolóknak és a sportbarátoknak kedden Celldömölk új műfüves pályáját.

Városunkban eddig is volt már egyműfüves pálya, amely még a Bozsik-programban készült el. Az új pálya a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Pályaépítési Programja keretében valósulhatott meg.A pálya 40x 60 méteres, 27 millió forintba került, ennek az összegnek a 70 százaléka volt pályázati támogatás. A fennmaradó 30 százalékos önrész felét a celli önkormányzat állta, a másik felét szponzoroktól kellett előteremteni. A támogatás ezen részétharminc cég ésvállalkozás adta össze.

Az ünnepélyes avatás előtt "a puding próbája az evés" elvét követve két focimeccs is zajlott a pályán: elsőként a Sárvári és a Celldömölki U9-es csapat, majd a Haladás Öregfiúk és a Celldömölki Öregfiúk gárdája csapott össze. Az első meccs a hazaiak, a második meccs a vendégek diadalával zárult.

Az avatáson részt vett Pozsgai Éva, az MLSZ kommunikációs és marketing igazgatója, Mészöly Kálmán, 61-szeres válogatott labdarúgó, egykori szövetségi kapitány, az MLSZ tanácsadója, Dobány Lajos, a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Megyei Közgyűlés elnöke, Fehér László, Celldömölk Város polgármestere, Söptei Józsefné, Celldömölk Város alpolgármestere, Farkas Gábor, Celldömölk Város jegyzője, Balázs Béla, a CVSE elnöke, és a szponzorok képviseletében Homlok Zsolt, a Switelsky Vasúttechnika Kft. igazgatója.

Zelk Zoltán: A futballpályán című versének elhangzása után, melyet Sipos László, a Soltis Színház színésze tolmácsolt a vendégeknek, Fehér László polgármester mondta el ünnepi beszédét. Kiemelte, hogy Balázs Bélával, aCVSE elnökével, Sebestyén Attilával, az egyesület utánpótlás-szakágvezetőjével együtt személyesen keresték fel a potenciális támogatókat,kérve a segítségüket. A polgármesteri avatóbeszéd után Mészöly Kálmán, a labdarúgás magyar nagykövete lépett a mikrofonhoz, és beszélt a sport fontosságáról, bíztatott a további fejlődésre, előrelépésre.

Az avatóbeszédek után került sor a pálya átadására, Mészöly Kálmán, Fehér László, Balázs Béla és Homlok Zsolt a szalag átvágásával adták át a pályát a sportolóknak és a sportszerető közönségnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: