Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Augusztus 23. 20:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Vas Népe online

A női kézilabdázók történelmi ezüstérmet szereztek

A női kézilabdázók történelmi ezüstérmet szereztek

A Celldömölki VSE NB II-es női kézilabdacsapata fennállása legjobb eredményét elérve ezüstéremmel zárta a legutóbbi bajnokságot.

A CVSE remekül teljesített az észak-nyugati csoport 2011/2012. évi küzdelmeiben. Az utolsó fordulóig harcban állt a bajnoki címért, s végül csak egy ponttal maradt le az első Haladás VSE mögött. A történelmi ezüstéremben kulcsszerepe volt a jó védekezésnek, a celliek a legkevesebb gólt (495) kapták a bajnokságban Szabó Hedvig és Balogh Veronika kiváló kapusteljesítményének köszönhetően.

- Az őszi szezon szenzációsan sikerült, csak egyszer kaptunk ki, Hévízen - mondta a celldömölkiek edzője, Salamonné Csótár Adrienn. - De a győzelmekért nagyon meg kellett küzdeni, a meccseink szorosan alakultak. Az eredményességhez a jó csapatmunka és védekezés mellett remek egyéni teljesítmények is kellettek. Kiemelném az átlövő Farkas Boglárka, a beállós Gőcze Evelin, a szélső Kazári Rita és Farkas Alexandra, az irányító Szomorkovits Adrienn játékát, valamint Vlasich Tünde, Németh Vivien és Füzfa Anett is kiemelkedőt nyújtott. A kispadunk sajnos rövid volt, de a sérülések szerencsére elkerültek minket, és alig volt mérkőzés, amikor kulcsemberek hiányoztak. Tavasszal a sárvári vereség alkalmával Szabó, a bükinél pedig Gőcze nem játszott. A Haladás megérdemelten nyert ellenünk, de a vereség a nagyobb különbség miatt fájó volt.

Ekkor már az ellenfelek is jobban készültek az erősségeinkre. A bajnokság második felében Szomorkovits Lilla szülés után tért vissza hozzánk, s játékával változatosságot hozott a csapatba. Összességében reálisnak érzem a második helyet, ami a celldömölki női kézilabda eddigi legjobb eredménye. Nagyon örültünk az ezüstéremnek, és nagyon büszkék is vagyunk rá. A játékoskeret együtt maradt, és augusztus elején már elkezdtük a felkészülést folytatta az edző. Annyi változás lesz, hogy Rozman Gergővel közösen irányítjuk az együttest. A csapatmunka híve vagyok, megosztjuk majd a feladatokat. Mivel motiválni kell a lányokat, ezért az első helyet vesszük célba az új bajnokságban. A Haladás, a Hévíz és a Győrújbarát nincs a csoportunkban, így a fiatal ETO, valamint a vasi csapatok lehetnek a nagy riválisok. Hazai pályán kezdünk, egy új csapat, a Komárom lesz az ellenfél.


A tíz csapatos észak-nyugati csoport küzdelmei szeptember 29-én kezdődnek. A vasi színeket a Celldömölk, a Bük, a Sárvár és a Körmend képviseli a bajnokságban.

Címkék: CVSE, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: